COD GALBEN: 07-08-2020 ora 10 Intre 07 și 08 august;Fenomene vizate se va semnala 07 și 08 august in 07 și 08 august; COD GALBEN: 07-08-2020 ora 17 Intre 17:45 si 18:45 se va semnala averse ce vor cumula 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 07-08-2020 ora 17 Intre 17:25 si 18:30 se va semnala averse ce vor cumula 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, in Județul Gorj, Județul Mehedinţi, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 07-08-2020 ora 17 Intre 17:00 si 18:00 se va semnala averse ce vor cumula 20-25 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Mehedinţi;

Pandemia prin care trecem cu totii a schimbat modul in care ne miscam in societate si ne-a impins de la spate sa facem niste adaptari la care poate ca nu ne-am fi asteptat niciodata. Este important ca fiecare dintre noi sa ne luam masurile de siguranta necesare pentru a tine la distanta orice risc, iar totul poate pleca chiar si de la cele mai simple simptome. Temperatura ridicata poate indica o eventuala infectie cu COVID-19, iar pentru simpla determinare a temperaturii corporale avem nevoie de termometre digitale cu infrarosu. Deja le intalnim la tot pasul, in supermarket-uri, mijloace de transport in comun, la intrarea in institutii, sedii de firma si nu numai, astfel ca ne-am obisnuit cu ele. In schimb, daca ne dorim un asemenea dispozitiv pentru a ne masura temperatura zilnic, cum stim care este modelul potrivit pentru noi? Produsele sunt foarte variate in ziua de azi, insa daca tinem cont de cateva detalii simple putem lua o decizie inspirata.

Functii de care sa tii cont

Pentru a face o alegere buna, termometrul digital cu infrarosu trebuie sa dispuna de un display cu LCD care sa indice prin culori situatia unei persoane. Astfel, culoarea verde indica o temperatura normala, intre 32 si 37.3 grade, cea portocalie arata o temperatura ridicata intre 37.4 si 38 de grade, pe cand cea rosie indica febra mare, temperatura fiind intre 38.1 si 42.9 grade. Masurarea temperaturii este igienica intrucat nu e nevoie de contact, iar functia de memorie de pana la 32 de masuratori poate fi utila in diferite contexte. La fel de folositoare este si functia de alarma, dar si oprirea automata dupa fiecare 20 de secunde care ajuta la pastrarea mai bine in timp a bateriilor. Distanta de masurare este undeva intre 1 si 3 cm, iar temperatura mediului de functionare este intre 10 si 40 de grade. Alimentarea se face fara probleme, prin intermediul unor baterii obisnuite de tip AAA, iar dimensiunile compacte si greutatea redusa fac ca termometrele digitale sa fie foarte comode.

Precizie maxima

De asemenea, pentru ca foloseste tehnologia cu infrarosu, un termometru digital asigura o mare acuratete in masurarea temperaturii corporale. Rata maxima admisa de eroare este de numai ± 0.2 grade. Cu alte cuvinte, putem sa ne bazam pe aceste dispozitive si pe precizia lor.

Rezultatele pe loc

In plus, faptul ca rezultatele sunt oferite pe loc este un alt mare avantaj intrucat in cazul in care este nevoie pot fi luate masurile adecvate. Persoanele cu temperatura ridicata care sunt suspecti ai infectarii pot fi izolati pentru a nu risca transmiterea mai departe a virusului.

Usor de folosit

Functionarea este simpla si intuitiva prin intermediul ecranului LCD, iar in unele cazuri acesta poate sa fie inclusiv extra large pentru ca informatiile sa fie si mai usor de citit, in special de catre varstnici.

Preturi accesibile

Totodata, termometrele digitale cu infrarosu nu costa o avere, motiv pentru care nimeni nu trebuie sa faca un important efort din punct de vedere financiar pentru a-si permite achizitionarea unuia. Preturile variaza in jurul a cateva sute de lei, in functie de model, functii incorporate, brand si nu numai.

Apeleaza la iUni

Cine isi doreste sa stie ca a luat cea mai buna decizie poate apela la iUni unde il asteapta o gama foarte variata de produse. Calitatea este cea care face diferenta, produsele fiind foarte bune, iar acestea sunt usor de folosit de catre oricine. Simple, precise, eficiente, termometrele digitale cu infrarosu fac parte de acum din viata noastra moderna.