Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

 

 

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slobozia, în calitate de beneficiar anunță începerea implementării proiectului cu titlul „Regenerarea spațiului urban zona "Orășelul Copiilor" din Municipiul Slobozia”, COD SMIS 129160, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, apel de proiecte cu numărul POR/2017/4/4.2/1, aferent Axei prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă/ Prioritate de investiții 4.2 - Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere  a zgomotului/Obiectivul specific  - Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședință de județ.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar Organismul Intermediar este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Perioada de implementare a proiectului este  de 13 luni: 23 martie 2020 - 30 aprilie 2021

Valoarea totală a proiectului este de 4.540.804,68 lei, din care:

Valoare totală eligibilă: 4.540.804,68 lei, din care:

Valoare eligibilă nerambursabilă FEDR: 3.859.683,94 lei;

Valoare eligibilă nerambursabilă Buget de Stat: 590.304,53 lei;

Cofinanţarea eligibilă a beneficiarului: 90.816,17 lei;

 

Obiectivul general

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mediului urban și reducerea poluării aerului în Municipiul Slobozia prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului, încadrându-se în secțiunea de soluții de regenerare urbană pentru încurajarea utilizării zonelor abandonate. Obiectivul investiției constituie un pas important în direcția reconversiei terenurilor neutilizate aflate în stare precară și a mobilității urbane durabile, oferind o soluție modernă de spațiu pietonal, ca infrastructură a tranzitului pietonilor și bicicliștilor și ca zonă de recreere și agrement. Acest tip de investiție oferă beneficii pentru sănătatea locuitorilor, este accesibilă și nepoluantă, motiv pentru care contribuie la reducerea poluării și creșterea calității vieții cetățenilor în cadrul acestei zone a Municipiului Slobozia.

Scopul proiectului este reprezentat de asigurarea şi îmbunătățirea factorilor de mediu şi a condițiilor de viață în mediul urban, contribuind şi la înfrumusețarea aspectului urbanistic al Municipiului Slobozia prin reconversia funcțională și transformarea radicală a zonei creându-se un nou spațiu de agrement și de petrecere a timpului liber pentru comunitate, persoane aflate în tranzit și turiști. Se impune deci transformarea infrastructurii abandonate într-o rețea la standarde Europene, corespunzătoare unui oraș modern. Se propun astfel a fi executate lucrări de infrastructură şi instalații complexe, care să conducă la realizarea de spații multifuncționale care să conțină cu preponderență spații verzi.

Prin natura obiectivului general, investiția vizată prin proiect prevede măsuri de reducere a poluării aerului sș reducere a zgomotului, contribuind la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

 

Obiectivele specifice ale proiectului:

Îmbunătățirea mediului urban din municipiul Slobozia prin realizarea unui proiect de revitalizare a unui teren degradat cu o suprafață cumulată mai mare de 10.000 mp - 14.273 mp, din care 12.845 mp spații verzi și alei ecologice - care răspunde obiectivelor POR 2014-2020, implementat în graficul de timp și bugetul alocat, cu atingerea indicatorilor stabiliți și îndeplinirea obiectivelor propuse. La îndeplinirea acestui obiectiv conduce în mod direct „activitatea de realizare a investiției de bază” și în mod direct toate celelalte activități ale proiectului. Îndeplinirea obiectivului prin activitățile specificate va avea drept efect obținerea rezultatelor R1, R2 și R3. Obiectivul specific 1 este în strânsă corelare cu obiectivul specific al Axei prioritare 4, Obiectivul specific 4.2. „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.”

Revitalizarea unui teren degradat din Municipiul Slobozia prin intervenții de conservare a elementelor dendrologice sănătoase/valoroase existente, demolarea/desfacerea amenajărilor existente, cu modificarea configurației și a funcțiunii existente, în vederea realizării unui spațiu nou pietonal și a unor noi zone verzi, introducerea de elemente suplimentare (alei amenajate, mobilier urban, loc de joacă, foișor, sistem de irigații, canalizare, iluminat). La îndeplinirea acestui obiectiv conduce în mod direct „activitatea de realizare a investiției de bază” și în mod direct toate celelalte activități ale proiectului. Îndeplinirea obiectivului prin activitățile specificate va avea drept efect obținerea rezultatelor R1, R2 și R3. Obiectivul specific 1 este în strânsă corelare cu obiectivul specific al Axei prioritare 4, Obiectivul specific 4.2. „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

Asigurarea unui acces pietonal facil, prin reabilitare trotuar str. Răzoare (113 mp). La îndeplinirea acestui obiectiv conduce în mod direct „activitatea de realizare a investiției de bază” și în mod direct toate celelalte activități ale proiectului. Îndeplinirea obiectivului prin activitățile specificate va avea drept efect obținerea rezultatului R4. Obiectivul specific 1 este în strânsă corelare cu obiectivul specific al Axei prioritare 4, Obiectivul specific 4.2. „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.