Începutul noului an a adus o veste extraordinară pentru toți pasionații de poker. Campania “Road to Vegas”, a celor de la 888poker, în colaborare cu PokerFest România și B1 TV, va mai beneficia de șase ediții suplimentare, ca urmare a succesului nemaipomenit de care s-a bucurat până în prezent.

Astfel, încă șase jucători români se vor alătura celor șase din primele ediții în îmbarcarea spre Las Vegas, unde vor juca, la vară, turneul WSOP 2020 Crazy Eights. Cum echipa va fi completată de campionul ediției 888LIVE Bucharest din luna martie, de la Intercontinental, vor fi un total de 13 jucători de la noi din țară care se vor lupta pentru o brățară WSOP în luna iunie.

Proiectul inițial consta în șase finale televizate, cu jucători ce au obținut calificarea în online poker, pe site-ul celor de la 888poker. Primii șase clasați de la turneul de pe internet își împart premiul de 5.000$ garantați, dar își procură și accesul la show-ul TV de joia următoare ce se va juca și difuza în direct la B1 TV timp de 4 ore după miezul nopții. La TV, jucătorii calificați vor rejuca finala, alături de un invitat special al ediției, dar și cu număr egal de fise de această dată. Fiecare câștigător al celor șase competiții transmise în direct cu cărțile la vedere va primi un pachet de drum și cazare la WSOP și un tichet de participare în turneul $888 Crazy Eights.

Însă după ce organizatorii au văzut succesul de care se bucură această campanie, au hotărât să extindă show-ul cu încă șase ediții. Astfel, vor mai avea încă șase finale, pe 23 și 30 ianuarie, și apoi în fiecare joi a lunii februarie (6, 13, 20 și 27).

Flick, domnul Rimă, marea surpriză de până acum

Invitat la ediția cu numărul patru, Andrei Sebastian Filcea, cel supranumit „Flick, domnul Rimă”, a izbutit să treacă de șase jucător de poker și să pună mâna pe pachetul promoției organizate de 888poker. Asta deși vedeta care și-a făcut un nume la Radio Zu nu are deloc experiență în domeniu și chiar a primit unele indicații de strategie în pauza show-ului televizat. În plus, Flick a eliminat doi jucători versați, Iustin Cojocaru, plecat pe locul șapte, și Dan Dumitru, care a încheiat turneul pe locul trei. Agresivitatea reprezintă un atuu într-un turneu de acest gen (short-handed hyper-turbo), cu puțini jucători la start și blinduri care cresc rapid, însă tocmai acest aspect i-a fost fatal adversarului lui Flick de la heads-up, Robert Dumitrache. Acesta s-a pus all-in deși mai erau doar două mâini, iar el avea avantaj. Regulamentul competiției spune că cine are mai multe fise la finalul timpului de joc câștigă. Andrei Sebastian Filcea a profitat, așadar, de o decizie nefericită a oponentului său și a pus mâna pe tichetul norocos. Până când va începe turneul din Las Vegas, în luna iunie, Flick va avea destul timp la dispoziție pentru a-și dezvolta abilitățile de jucător și pentru a-și mări șansele la o clasare cât mai bună.

Cei care se hotărăsc să-și deschidă cont la 888poker trebuie să ia în considerare faptul că vor putea participa gratuit la turneul online, deoarece 888 va oferi la deschiderea unui cont o intrare la un turneu freeroll de calificare către marea finală live de la B1. Totuși, un alt aspect demn de luat în seamă e faptul că jucătorul trebuie să aibă 21 de ani împliniți la startul WSOP 2020.

Turneul $888 Crazy Eights No-Limit Hold'em este o competiție foarte apreciată de jucătorii români de poker. În 2017, Alexandru Papazian a reușit să câștige prima brățară românească WSOP, după ce a trecut de nu mai puțin de 8,119 adversari pentru a pune mâna pe trofeu și pe un premiu fabulos de $888.888. Performanța sa a fost remarcabilă, în condițiile în care a și dominat masa finală. Anul trecut, șase români au trecut în ziua a doua de joc, însă numai unul singur a izbutit să ajungă iar printre finaliști. Din păcate, Vlad Darie n-a reușit să repete performanța lui Alexandru Papazian și a încheiat turneul doar pe locul șapte. Cu toate acestea, a încasat un premiu consistent, în valoare de $136.888.

TIPZOR MEDIA SRL