COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 08:00 si 10:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Covasna, Județul Mureş; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 07:00 si 09:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m in Județul Botoşani, Județul Galaţi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 06:20 si 09:00 se va semnala ceață ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m; in Județul Dolj; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m in Județul Bacău, Județul Vrancea; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 05:00 si 10:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m in Județul Alba, Județul Covasna, Județul Braşov, Județul Harghita;

Un vin bun este recunoscut în primul rând prin aprecierea specialiștilor și a consumatorilor. La fel s-a întâmplat și în cazul a șapte vinuri liniștite și vinuri spumante din portofoliul The Iconic Estate care au fost medaliate cu aur și argint la prima ediție a AMIGO’s Borfesztival care a avut loc în luna octombrie, în Miercurea Ciuc.

Cele șapte vinuri din portofoliul The Iconic Estate declarate câștigătoare sunt:

• Rhea – Viognier și Hyperion – Fetească Neagră 2014 au obținut cea mai mare distincție, Marea Medalie de Aur;
  • Colina Piatra Albă – Roșu 2017, La Umbra – Pinot Grigio și spumantele Millennium – Rose Summer Edition și Millennium – Demisesc, au fost recompensate cu Medalia de Aur
  • Prahova Valley – Rose a fost distins cu Medalia de Argint.

Portofoliul The Iconic Estate are o prezență constanta la târguri și festivaluri naționale și internaționale, unde este apreciat și premiat. Cele șapte medalii obținute subliniază încă o dată faptul că The Iconic Estate se poziționeaza în topul producătorilor de vin români.

Noutatea cu care debutează AMIGO’S Borfesztival pe piața concursurilor este mixul de jurați: clienți HoReCa, somelieri, cursanți ai Wine & Spirit Education Trust și chiar reprezentanți ai Organizatorului. Cu toții au intrat în contact cu portofoliul expozanților în calitate de jurați. Comisiile formate, una pentru distilate și cinci comisii pentru vinuri au avut rolul de a premia și consemna cele mai bune băuturi din portofoliile producătorilor.

Târgul de la Miercurea Ciuc a adunat zeci de producători consacrați din România pentru deliciul vizitatorilor, dar și în scop caritabil.  25% din încasările obținute în urma organizării acestui târg sunt donate către Spitalul Județean de Urgență.

THE ICONIC ESTATE, membru al Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri liniștite și spumante. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând  aproximativ 5 milioane de sticle. An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale, cea mai de notabilă fiind cea pentru primul producător român medaliat cu aur, pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.

THE ICONIC ESTATE vinde vinurile sale în mai mult de 40 de țări din întreaga lume și a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România. Aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate, principalele piețe de export fiind: ​​Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, SUA, Republica Cehă, Israel, Japonia, China, Thailanda, Singapore, Taiwan, Mexic, Finlanda etc .

THE ICONIC ESTATE detine peste 255 ha de podgorii într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, Dealu Mare- o regiune similară cu două celebre regiuni vinicole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din THE ICONIC ESTATE unul dintre cei mai buni producători români de vin, care au valorificat potențialul și diversitatea viticolă a țării prin vinurile producție proprie: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama și altele.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din THE ICONIC ESTATE sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după o metoda tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind THE ICONIC ESTATE furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.