COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala ceață ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m; in Județul Dolj; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 09:00 si 13:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 08:00 si 10:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Covasna, Județul Mureş; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 05:00 si 10:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m in Județul Alba, Județul Covasna, Județul Braşov, Județul Harghita;

Între 92 și 180 mii de copii au cel puțin un părinte plecat din România. 32% dintre acești copii au ambii părinți plecați din România, rămânând în grija rudelor. O treime dintre copiii României trăiesc sub pragul sărăciei. 45% dintre copii din mediul rural trăiesc cu riscul sărăciei sau excluziunii sociale. Acestea sunt cifre furnizate de ultimul raport al fundației Salvați copii, întocmit în noiembrie 2019.  Adevărul trist este dincolo de aceste cifre sunt copii cu poveștile lor necunoscute. Cu vise mici la care nu îndrăznesc să viseze. Visele lor de fapt reprezintă normalitatea pentru mulți dintre noi: hrană pe masă, haine și încălțăminte un cămin fericit, acceptare și iubire.

Chiar dacă e o comună uitată de lume și în Comuna Drăgușeni copiii simt nevoia de bucurie și iubire

Peste 6000 de copii din județul Galați au părinții plecați la muncă în străinătate, arată un studiu al Institutului de Statistică din anul 2018.

În comuna Drăgușeni (județul Galați), formată din 7 sate, universul copilăriei se împarte în două lumi, dar niciuna dintre ele nu știe ce este o copilărie fericită. Sunt 280 de elevi în cele șapte școli ale comunei. Pe de o parte sunt copii care au părinți plecați în străinătate. Apoi, în această comună, sunt aproximativ 400 de persoane asistate social și copii care provin din aceste familii.  Pentru mulți dintre copiii comunei, sărbătorile de Crăciun sunt o lungă privire în gol, o privire care spune povestea sufletului care așteaptă un cadou dăruit cu inima plină,  căldura umană, simțul apartenenței și fericirea Crăciunului.

Asociația Țara Tinerilor Uniți prin campania ”Pe urmele lui Moș Crăciun”, organizează Sărbători cu zâmbet pentru copiii din Drăgușeni

În acest an, voluntarii Asociației Țara Tinerilor Uniți merg în comuna Drăgușeni pentru a fi alături de copiii din comună cu daruri, dulciuri, ateliere și, mai ales, căldura umană.

Copiii vor primi haine groase, jachete de iarnă, vor avea organizat candy bar și o proiecție cinematografică cu un film tematic de Crăciun.  ATTU va organiza ateliere pentru copii, părinți și cadre didactice. În plus, copiii vor primi căldura sufletească a voluntarilor și speranța că minuni se întâmplă prin oameni în fiecare zi, nu doar de Sărbători.

Acum, când scriem acest articol, ATTU a cumpărat o parte dintre cadouri, a găsit soluții pentru transportarea voluntarilor în comuna Drăgușeni, au găsit resurse pentru unele ateliere. Dar pentru a face ziua deplin fericită și a organiza toate atelierele, cinematograful, candy bar-ul  pentru copiii din Drăgușeni resurse financiare suplimentare ar constitui o diferență.

Sponsori care s-au alăturat campaniei ”Pe urmele lui Moș Crăciun”

Albalact, Cofetaria Sweetevy, Cora, DEDEMAN, GEMINI Solutions, ICHB, Michelin Romania, VMS & Fundatia Autonom, Primaria Draguseni.

Cum te poți alătura, aducând un zâmbet de Sărbători copiilor din Drăgușeni

Puteți susține campania ”Pe urmele lui Moș Crăciun” organizată de  ONG-ul ”Țara Tinerilor Uniți” prin donații, sponsorizări, cumpărând vacanțe de la Wise Travel sau prin donatii directe via Galantom.

Donații

Sunt mai multe moduri în care puteți dona sau sponsoriza ca persoană fizică sau juridică. Le găsiți pe toate descrise pe site și fiecare poate găsi o modalitate simplă : https://ongattu.ro/doneaza/.

Conturile în care puteți dona sunt:

RON: RO60BTRLRONCRT0254584001

EUR: RO10BTRLEURCRT0254584001

GBP: RO65BTRLGBPCRT0254584001

USD: RO14BTRLUSDCRT0254584001

Sunt deschise la Banca Transilvania.

Calendarul evenimentului îl găsiți aici : https://ongattu.ro/eveniment/pe-urmele-lui-mos-craciun/.

Cumpărând vacanțe de la Wise Travel