COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala ceață ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m; in Județul Dolj; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 09:00 si 13:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 08:00 si 10:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Covasna, Județul Mureş; COD GALBEN: 10-12-2019 Intre 05:00 si 10:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m in Județul Alba, Județul Covasna, Județul Braşov, Județul Harghita;

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Galati.

În perioada 2 – 20 decembrie 2019, ECOTIC si SERVICIUL PUBLIC ECOSAL Galati in parteneriat cu Primăria Galati, APM Galati, Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Galati, Apa Canal S.A. Galati, Transurb S.A. Galati si Inspectoratul Scolar Judetean Galati încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri intre 10 kg si 35 kg cumulat, să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 35 kg cumulate, un tichet valoric de 20 de lei.

Centrele municipale de colectare sunt:

• Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, de luni pana sambata, intre orele 8:00 – 16:00, duminica 8:00 – 12:00;
  • Strada Nufarului, nr 24 -26, de luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00 ;
  • Statia de sortare Barbosi, in zilele luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00.

Ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, cu titlu gratuit, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0236312282 si 0374927292; o echipa SP ECOSAL Galati se va deplasa si va ridica DEEE de la domiciliu.

„Scopul campaniei este de a constientiza galatenii asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în cazul de fata Campania „Orase Curate” referindu-se la deșeuri de echipamente  electrice și electronice”, declara d-na Furtuna Mirela Elena, Director General al SP Ecosal.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

......................................

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro