Instalatorii profesioniști din județul Cluj, dar și din județele învecinate, au acum un magazin online dedicat lor, www.ehvac.ro. Acesta a fost pus la punct de compania clujeană Aluplast System srl care activează de peste 10 ani în domeniul instalații HVAC.

Unul dintre marile dezavantaje ale comerțului online este acela că livrarea produselor durează câteodată chiar și câteva zile de la momentul lansării comenzii. Mai ales în nișa industrială de tip B2B cumpărătorii trebuie să se asigure că vânzătorul are toată marfa pe stoc și că lui i se livrează ceea ce i s-a promis în timp util. În cazul unor urgențe - cum ar fi niște reparații sau lucrări de mentenanță - produsul dorit trebuie să ajungă cât mai rapid, astfel încât profesionistul din domeniul HVAC să poată realiza rapid intervenția dorită.

Platforma eHVAC.ro, pe care doritorii pot găsi absolut orice e necesar în proiecte de ventilație industrială, începând cu tubulatura de ventilație și terminând cu accesorii și scule pentru specialiștii frigotehniști, va deservi în special zona Ardealului, antreprenorii fiind convinși că deși „online poți vinde orice”, important e să oferi și servicii pe măsură. De aceea dorința lor este să devină vizibili mai întâi în zona Ardealului, o eventuală extindere în restul țării fiind luată în calcul numai după ce se ating rezultatele dorite în Cluj și în județele limitrofe.

Produsele din EHVAC.ro sunt structurate în 11 categorii care conțin în acest moment peste 1000 de produse. Specialiștii sunt încurajați să interacționeze telefonic cu personalul platformei pentru a putea primi cea mai bună ofertă din partea acestora. Având un personal tânăr și dinamic, bine pregătit profesional, care pune accent pe informarea corectă a clientului și pe promovarea celor mai noi materiale și tehnologii din domeniul HVAC/R, la cel mai bun raport „calitate / preț”, EHVAC.ro oferă o gamă variată de materiale de calitate, accesorii, produse și servicii logistice (distribuție) la nivel național.

Pentru toamna anului 2019 societatea clujeană a pregătit din timp stocurile de tubulatură spiro și accesorii cu care să poată răspunde rapid cerințelor pieței. Tubulatura spiro este o tubulatură metalică executată pe mașini speciale care se obține prin înfășurarea și îmbinarea spiralată prin fălțuire a unei fâșii de tablă. Față de tubulatura rigidă dreaptă aceasta are avantajul că se poate realiza dintr-o bucată și ajută la conductivitatea superioară a curenților de aer.

Societatea Aluplast System SRL este o companie locală cu capital privat înființată în anul 2004 ce are ca obiect de activitate importul și distribuția materialelor, a pieselor de schimb, a accesoriilor și a echipamentelor necesare în procesul de montaj și întreținere a sistemelor HVAC/R. În anul 2018 a avut o cifră de afaceri de peste 700.000 de lei. Sediul central al companiei este în Cluj-Napoca.

PinBud International srl